Από Δευτέρα… δίαιτα: Πώς θα χάσεις 3 κιλά σε μία εβδομάδα
/
/
Από Δευτέρα… δίαιτα: Πώς θα χάσεις 3 κιλά σε μία εβδομάδα

Από Δευτέρα… δίαιτα: Πώς θα χάσεις 3 κιλά σε μία εβδομάδα

Κορίτσια, τα πιρούνια… κάτω!

Πήρες απόφαση να ξεκινήσεις να προσέχεις την διατροφή σου αλλά έχεις δοκιμάσει τόσα προγράμματα διατροφής, με αποτέλεσμα να χάνεις την πρώτη εβδομάδα μισό κιλό και αυτό σε απογοητεύει. Μετά καταφεύγεις σε χημικές δίαιτες, με τις οποίες χάνεις 2-3 κιλά την πρώτη εβδομάδα, αφού έχεις λιμοκτονήσει και την επόμενη εβδομάδα έχεις πάρει πίσω 4 κιλάκια.
Μην ταλαιπωρείσαι άλλο… έχουμε την λύση για εσένα. Το παρακάτω μενού είναι ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής για να χάσεις από την πρώτη εβδομάδα 2-3 κιλά χωρίς να πεινάς και με ασφαλή τρόπο. ( Σε περίπτωση προβλήματος υγείας καλή είναι να μιλήσεις με το θεράποντα γιατρό σου ή το διατροφολόγο σου).
Πρωινό γεύμα: Δεν υπάρχει καλύτερο γεύμα από το να ξεκινάς την ημέρας σου με 1 γιαούρτι 0-2% λιπαρά με 3 κουταλιές της σούπας βρώμη . Αν σου αρέσουν τα superfoods δοκίμασε στο γιαούρτι σου να προσθέσεις 1 κουταλιά της σούπας βρώμη + 1 κ γλ λιναρόσπορο + 1 κ σ cranberries + 1-2 κ γλ μέλι βιολογικό.

Δεκατιανό :1 μέτριο φρούτο δικής σου επιλογής ή 2 κουταλιές της σούπας σταφίδα αποξηραμένη. Τι καλύτερο από το φρούτο; Θα σε χορτάσει χωρίς να σε φουσκώσει, αλλά θα σου μειώσει και τη λιγούρα ώστε να μην πέσεις με τα μούτρα στο μεσημεριανό γεύμα. Συνόδεψε το φρούτο σου με 1-2 φλιτζάνια πράσινο τσάι χωρίς ζάχαρη ή κάποιο άλλο ρόφημα βοτάνων, όπως ο κρόκος Κοζάνης.

Μεσημεριανό γεύμα: Για τους Έλληνες είναι το κύριο γεύμα και θα ήταν ιδανικό να το έχεις καταναλώσει πριν τις 3μμ. Για τις ημέρες της εβδομάδας κάνε εναλλαγή τα παρακάτω γεύματα:

-1 μέτρια μερίδα κοτόπουλο + μεγάλη πράσινη σαλάτα με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

-1 μερίδα ψάρι ( γύρω στα 120γρ) με 1 μερίδα βραστά λαχανικά με 1 κ σ λάδι και άφθονο λεμόνι ή 1 μερίδα σολομός 120γρ. με βραστά λαχανικά

– 1 ομελέτα στο αντικολλητικό τηγάνι από 1 αβγό ολόκληρο και 1 ασπράδι + 1 φ τυρί 30γρ χαμηλό σε λιπαρά . Πρόσθεσε στην ομελέτα λαχανικά, όπως μανιτάρια, πιπεριά, ντομάτα, κρεμμύδι και ό,τι τραβά η όρεξη σου. Αλλιώς συνόδεψε το γεύμα σου με μία σαλάτα πράσινη με μαρούλι και ρόκα και 1 κουταλιά της σούπας λάδι.

-2 μέτρια μπιφτέκια ( 120γρ ζυμωμένα με κουάκερ) + πράσινη σαλάτα με 1 κ σ ελαιόλαδο

– Με μια μέτρια πατάτα σε μέγεθος αβγού φτιάξτε μία πατατοσαλάτα με βραστά λαχανικά, κολοκυθάκια, καρότο + 1 τόνος σε νερό 60 γρ + 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο . Αν θέλεις περισσότερη γεύση μπορείς να προσθέσεις 1-2 κ σ γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά αντί για μαγιονέζα

Καρτσωνάκη Χριστίνα
Bsc, MscΚλινικη διαιτολογος διατροφολόγος

Απογευματινό: Καλό θα ήταν το γεύμα αυτό να ακολουθεί περίπου 3 ώρες μετά το μεσημεριανό. Ένα ακόμα φρούτο και 1 φλ κεφιρ 240ml είναι ένας συνδυασμός που θα σε δυναμώσει και δεν θα σε βαρύνει για να μπορέσεις να πας γυμναστήριο. Αν δεν είσαι φαν του κεφιρ μπορείς να δοκιμάσεις κάποιο άλλο γαλακτοκομικό με λίγα λιπαρά όπως 1 φλ γάλα με λίγα λιπαρά ή ένα δεύτερο γιαούρτι 0-2%

Βραδινό: Και όχι δεν θα σου πούμε να φας ένα γιαουρτάκι… όταν δουλεύεις όλη ημέρα. Το βραδινό γεύμα σε βοηθά να χαλαρώσεις. Επειδή όμως θέλουμε να χάσεις και βάρος … δοκίμασε τα εξής βραδινά γεύματα ανάλογα με την επιθυμία σου και την διαθεσιμότητα υλικών που έχεις στο σπίτι:

->1 αβγό βραστό + 1 φ τυρί με χαμηλά λιπαρά 30γρ + 2 φρυγανιές ολικής άλεσης με 1 μπολάκι σαλάτα με 2 κ γλ λάδι ( 2 φ/ εβδ)

-> 60γρ άπαχο κρεμώδες τυρί τύπου Cottage/ κατίκι δομοκού +2 παξιμαδάκια + ντομάτα + ρίγανη + 3 ελιές ( μικρά ντακάκια)

->1 τόνος σε νερό 60γρ + 2 φρυγανιές + σαλάτα ωμή με 2 κ γλ. λάδι

->Φτιάξε ακόμα μια πολύ ωραία πολύχρωμη σαλάτα με πολλά λαχανικά και κόψε μέσα 2 φέτες γαλοπούλα ή κοτόπουλο + 2 φρυγανιές + 1 κ σ λάδι.

Δοκίμασε την παραπάνω διατροφή, μαζί με 30 λεπτά αεροβική άσκηση καθημερινα,6-8 ποτήρια νερό και μην υπερβείς του 2 καφέδες (σκέτου)… και θα τα καταφέρεις.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart