Πώς μπορεί μία σούπα να σε βοηθήσει να χάσεις κιλά;
/
/
Πώς μπορεί μία σούπα να σε βοηθήσει να χάσεις κιλά;

Πώς μπορεί μία σούπα να σε βοηθήσει να χάσεις κιλά;

Εσύ τρως σούπες ή μπα;

Ο καιρός έχει κρυώσει πολύ και όταν γυρίζεις το βράδυ κουρασμένη μετά από μία δύσκολη ημέρα, το μόνο που δεν θες είναι να φας κάτι κρύο όπως το γιαούρτι. Πεινάς αρκετά και θέλεις κάτι που θα σε χορτάσει, θα σε ζεστάνει και δε θα σε βαρύνει, γιατί προσπαθείς και να προσέξεις την σιλουέτα σου.
Τι πιο εύκολο και νόστιμο φαγητό από μία σούπα λαχανικών; Και δεν εννοώ τις έτοιμες. Ακόμα και αν η σχέση σου με την κουζίνα δεν είναι και η πιο καλή, οι σούπες λαχανικών γίνονται αμέσως και πολύ εύκολα. Το καλό είναι πως μπορείς να τις φυλάξεις στο ψυγείο και να τις καταναλώσεις μέσα στις επόμενες 4 ημέρες. Είτε ως κύριο γεύμα, είτε ως ορεκτικό μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.
Κι αν ακόμα δεν σε πείσαμε, μάθε πως επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει πως η συστηματική κατανάλωση σούπας βοηθάει στην διατήρηση χαμηλού βάρους ( χαμηλό BMI- δείκτη μάζας σώματος) σε σχέση με όσους δεν την προτιμούν. Και είναι λογικό καθώς σε χορταίνει πιο γρήγορα και έχει χαμηλό θερμιδικό φορτίο, αφού το βασικό της συστατικό είναι τα λαχανικά. Είτε πρόκειται για χορτόσουπα, μανιταρόσουπα είτε αυτοσχεδιάσεις, δύσκολα θα βρεις άνθρωπο που να μην την καταναλώσει με χαρά.

Ακόμα μπορεί να αποτελέσει από μόνη της κύριο γεύμα αν την συνδυάσεις με κάποια πρωτεΐνη και προσθέσεις και κάποιο ρύζι ή ζυμαρικό όπως η ψαρόσουπα, η κοτόσουπα.

Βοηθάει στην ενυδάτωση του οργανισμού που είναι απαραίτητη και τον χειμώνα. Μη ρωτήσω πόσα ποτήρια νερό έχεις πιει σήμερα, γιατί μάλλον η απάντηση δεν θα αρέσει σε κανέναν. Η σούπα, λοιπόν, με περιεκτικότητα από 45 μέχρι 75% νερό είναι ένας έξυπνος τρόπος να δώσεις στον οργανισμό σου το απαραίτητο για την λειτουργία του νερό και να διώξεις μακριά εκείνη την κατακράτηση που σε ταλαιπωρεί.

Εκτός από τα παραπάνω, μάθε πως η σούπα μπορεί να σε βοηθήσει τόσο στην πέψη όσο και στην σωστή λειτουργία του εντέρου σου, αφού περιέχει καλή ποσότητα φυτικών ινών λόγω των λαχανικών.

Και αν δεν σε πείσαμε με όλα τα παραπάνω δοκίμασε να φτιάξεις την παρακάτω συνταγή, η γεύση της σίγουρα θα σε εντυπωσιάσει.

ΥΛΙΚΑ:

750γρ άσπρα μανιτάρια ψιλοκομμένα- 1 κ σ χυμό από φρέσκο λεμόνι- 1 κύβος λαχανικών -1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη- 2 κ γλ ελαιόλαδο- πιπέρι – 2/3 φλ γάλα με χαμηλά λιπαρά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα ψιλοκομμένα λευκά μανιτάρια με το χυμό λεμονιού και σοτάρισε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδο. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ανακάτεψε το ζωμό λαχανικών με τα ψιλοκομμένα λευκά μανιτάρια και το σκόρδο και άφησέ τα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Πρόσθεσε τα κομμένα σοταρισμένα μανιτάρια και μαγείρεψέ τα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν, περίπου 4 λεπτά. Πολτοποίησε τη σούπα σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει βελουτέ και βάλε την πίσω στην κατσαρόλα. Ανακάτεψε την με το γάλα. Σιγόβρασε για 2 λεπτά, πρόσθεσε πιπέρι και όποιο άλλο μπαχαρικό ταιριάζει με τις γεύσεις σου. Σέρβιρε και απόλαυσέ την.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart