Χάσε βάρος προσθέτοντας στη διατροφή σου μία και μόνο τροφή
/
/
Χάσε βάρος προσθέτοντας στη διατροφή σου μία και μόνο τροφή

Χάσε βάρος προσθέτοντας στη διατροφή σου μία και μόνο τροφή

Τρεις λόγοι για να μην ξεχάσεις ποτέ αυτή την (υπερ)τροφή.

Λιναρόσπορος. Θεωρείται και όχι άδικα υπερτροφή και έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια να γίνεται πιο γνωστός στο ευρύ κοινό. Εσύ μέχρι τώρα τον έχεις δει σε προγράμματα διατροφής να πλαισιώνει το γιαούρτι μαζί με τα δημητριακά ή να μπαίνει στην σαλάτα σε μορφή σκόνης. Μήπως ήρθε ή ώρα να τον δοκιμάσεις;
Σου έχουμε όχι 1 αλλά 3 λόγους να εντάξεις την τροφή ετούτη στην καθημερινή σου διατροφή . Τα οφέλη του για την υγεία είναι πολλά ( αντιοξειδωτική δράση, αντιβακτηριακή, μείωση της χοληστερίνης ) αλλά και για την σιλουέτα σου ακόμα περισσότερα.
1. Βοηθά στην απώλεια βάρους χάρη στο λινέλαιο που αυξάνει την παραγωγή ενέργειας στο σώμα. Με απλά λόγια αν θες να χάσεις βάρος, δοκίμασε το!!!!

2. Αποτελεί καλή πηγή αντιοξειδωτικών και μειώνει την φλεγμονή . Αποτελεί καλή πηγή ω-3 λιπαρών οξέων και κυρίως α-λινολεϊκό οξύ (ALA), καθώς και βιταμινών ( Β6, βιταμίνη Ε) και ιχνοστοιχείων όπως μαγνήσιο και φώσφορο. Και ακόμα είναι πλούσιος σε λιγνάνες που αποτελούν φυτοοιστρογόνα.

3. Ακόμα αν η σχέση σου με την τουαλέτα δεν είναι και η πιο συχνή (ούτε και φιλική), ο λιναρόσπορος λόγω φυτικών ινών μπορεί να σε βοηθήσει και σε αυτό. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να ρίξεις 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη λιναρόσπορου σε ένα ποτήρι νερό, να το αφήσεις όλο το βράδυ και το επόμενο πρωί να το καταναλώσεις με άδειο στομάχι. Δοκίμασε το και θα μας θυμηθείς.

Μία μικρή λεπτομέρεια. Καλό είναι να τον αγοράσεις αλεσμένο σε σκόνη ή αν πάρεις τον σπόρο να το αλέσεις εσύ. Όλο και κάποιο γουδί θα έχει ξεμείνει στην γιαγιά σου.

Δοκίμασε το στα δημητριακά , στις σαλάτες ή ακόμα και στο ψωμί. Σίγουρα θα τον λατρέψεις!

Καρτσωνάκη Χριστίνα
Bsc, MscΚλινικη διαιτολογος διατροφολόγος

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart