Βιογραφικό

/
Βιογραφικό

Η Καρτσωνάκη Χριστίνα – Όλγα γεννήθηκε στο Αμβούργο Γερμανίας το 1987 και μεγάλωσε στο Αίγιο Αχαΐας. Εργάζεται ως κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και πιστοποιημένη Health & Wellness Coach . Είναι ιδιοκτήτρια του κέντρου Διατροφής και Ευεξίας (Body Heal & Balance) και πιστεύει στην ολιστική προσέγγιση για την σωστή και υγιής απώλεια βάρους και την απόκτηση μόνιμων υγιεινότερων συνηθειών.
Αποφοίτησε από το τμήμα dietetics του University of Hertfordshire με 1st Class Honor και κατέχει μεταπτυχιακό της δίπλωμα <Ηealth Psychology> από το Cardiff University, για να μπορεί να εξετάζει την διατροφική συμπεριφορά του ατόμου και από την οπτική της ψυχολογίας. Είναι πιστοποιημένη Health & Wellness Coach καθώς και NPL wellbeing ambassador χρησιμοποιώντας και εξελίσσοντας συνεχώς την τεχνική του diet coaching. Εκτός από τα παραπάνω είναι πιστοποιημένη << Fitness Nutrition Specialist>> από την National Academy of Sports Medicine (NASM) και πιστοποιημένη στην ανθρωπομετρία ISAK Level 1.

Έχει κλινική εμπειρία έχοντας συμμετάσχει στο τμήμα διατροφής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου <<Αλεξάνδρα>> και στο τμήμα Κλιμακτηρίου και Οστεοπόρωσης στο Αρεταίειο Νοσοκομείο συμμετέχοντας στην έρευνα για <<την επίδραση της Μεσογειακής διατροφής σε μεταεμμηνοπαυσιακές γυναίκες με BMI 30-40 kg/m2 με κλινική αθηρωμάτωση>>, το οποίο αποτέλεσε και το θέμα της πτυχιακής της στην πορεία. Από το 2013 διατηρεί τον προσωπικό της χώρο (αρχικά) Καραολή κ Δημητρίου 39 (Βύρωνα Αττικής), και έπειτα Καπετάν Χρονά 22 (Ελληνορώσων- Κατεχάκη) ενώ παράλληλα συνεργάζεται με χώρους ευεξίας, γυμναστήρια και ιατρεία. Από το Σεπτέμβρη 2021 φέρει και επίσημα το τίτλο της Εκπαιδεύτριας Ενηλίκων, γεγονός που την βοηθάει να είναι πιο αποτελεσματική στις ομάδες διατροφής ενηλίκων. Επιπλέον αγαπά να εφαρμόζει τεχνικές mindfulness όπως τον mindful eating, ως πιστοποιημένη Total Mindfulness Instructor. Το 2016 και το 2017 παρείχε συμβουλές διατροφής στο ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ- πανελλήνιος σύλλογος γυναικών με καρκίνο του στήθους. Αγαπά να ενημερώνεται για αυτό και παρακολουθεί και συμμετέχει σε διάφορα διαιτολογικά και κλινικά συνέδρια. Άρθρα της δημοσιεύονται κατά καιρούς σε διάφορα τοπικά και ιντερνετικά έντυπα με μεγάλη επισκεψιμότητα όπως το το ιντερνετικο περιοδικο www.queen.gr, www.propago.gr και άλλα. Από το 2022 αποτελεί μέρος της διδακτικής ομάδας του Metropolitan college μεταλαμπαδεύοντας την αγάπη και την γνώση της στους φοιτητές του διαιτολογικού τμήματος. 

Εκτός από τα παραπάνω, πιστεύει στην ολιστική αντιμετώπιση κάθε ζητήματος για αυτό έχει ειδικευτεί στην μεθοδο του ωτοβελονισμού, ως συμπληρωματική θεραπεία στην απώλεια βάρους.

Στον ελεύθερο χρόνο της ο χορός, το pilates και η συγγραφή παραμυθιών είναι οι μεγάλες της αγάπες.

Μότο της : μπορούμε να είμαστε όμορφες <<μέσα και έξω>> αρκεί να μάθουμε πως να αγαπάμε τον εαυτό μας!!!

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart