Πώς θα καταφέρεις να πίνεις περισσότερο νερό μέσα στην ημέρα;
/
/
Πώς θα καταφέρεις να πίνεις περισσότερο νερό μέσα στην ημέρα;

Πώς θα καταφέρεις να πίνεις περισσότερο νερό μέσα στην ημέρα;

Γνωρίζεις πολύ καλά πως το νερό είναι το σημαντικότερο στοιχείο για να λειτουργήσει ο ανθρώπινος οργανισμός. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από 60% νερό. Χωρίς τροφή μπορείς να αντέξεις για εβδομάδες (που λέει ο λόγος) , χωρίς νερό μόνο λίγες ημέρες. Εσύ λοιπόν γιατί το αμελείς συνέχεια;

Αν νιώθεις συχνά τα μάτια σου ξηρά ή μια αδικαιολόγητη υπνηλία και κούραση τότε μήπως πρέπει να ελέγξεις την ενυδάτωση σου; Οι συστάσεις προτείνουν 6 με 8 ποτήρια νερό ημερησίως αλλά αν σου φαίνονται αρκετά, για αρχή προσπάθησε να ξεπεράσεις τον εαυτό σου προσθέτοντας άλλο ένα ποτηράκι νερό μέσα στην ημέρα. Μην θεωρείς ότι οι καφέδες και τα αναψυκτικά που πίνεις είναι το ίδιο…. γιατί τότε μάθε πως όλα αυτά είναι πιο πιθανόν να σε αφυδατώσουν παρά το αντίθετο.

Αν τώρα θεωρείς πως είναι δύσκολο να πιείς νερό γιατί δεν έχει γεύση δοκίμασε να «δώσεις» γεύση στο νερό σου. Μπορείς μέσα σε μία κανάτα νερό να προσθέσεις φέτες λεμονιού ή σταγόνες, φύλλα από βότανα (όπως μέντα ή δυόσμο) καθώς και φέτες από λαχανικά, όπως αγγούρι ή τζίντζερ. Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν σε ενθουσιάζει, δοκίμασε να δώσεις γεύση στο νερό από το αγαπημένο σου φρούτο: πορτοκάλι, φράουλες, ανανά. Σούπερ αντιοξειδωτικά ροφήματα στο λεπτό και χωρίς θερμίδες!!!!

Δοκίμασε να συνδέσεις την κατανάλωση του νερού με κάθε σου γεύμα. Πριν φας οτιδήποτε, πίνε πάντα ένα ποτήρι νερό και με αυτόν τον τρόπο θα ελέγξεις ταυτόχρονα και την πείνα σου. Μήπως τελικά δεν πεινάς αλλά διψάς; Είδες που δε σου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό μέχρι τώρα; Αν καταφέρεις να πίνεις 2 ποτήρια νερό 15 λεπτά, πριν από κάθε μεγάλο σου γεύμα, θα μειώσεις αισθητά και την ποσότητα την τροφής που θα καταναλώσεις.

Μην ξεχάσεις να βάζεις σε εμφανή σημείο ένα μπουκάλι με νερό, έτσι κάθε φορά που θα περνάς από εκεί το μάτι σου θα πέφτει πάνω στο νερό. Ειδικά όταν κάθεσαι στο γραφείο ή διαβάζεις. Πριν κάτσεις στον υπολογιστή, γέμισε το μπουκαλάκι σου με δροσερό νερό. Ίσως στην αγορά βρεις και κάποιο ωραίο μπουκάλι με quotes ή εικόνες που θα σε βάλει στον πειρασμό να το έχεις διαρκώς μαζί σου.

Αραίωσε τα πάντα… (aka αναψυκτικά, χυμούς, αλκοόλ) με νερό. Αν δεν μπορείς να τα κόψεις τότε… «αύξησέ» τα ml ρίχνοντας τους νερό. Δοκίμασε και το ανθρακούχο νερό με λεμόνι αντί για σόδα. Mπορεί να το βρεις ενδιαφέρον.

Τέλος, φρόντισε να καταλώνεις καθημερινά τρόφιμα πλούσια σε νερό όπως φρούτα, λαχανικά ή φυσικούς χυμούς. Το αγγούρι, για παράδειγμα, περιέχει 96% νερό. Ακολουθούν τα κολοκυθάκια, το καρπούζι , το πορτοκάλι αφού χαρακτηρίζονται ως μερικές από τις πιο «ενυδατικές» επιλογές.

Και αν εμείς δεν σε πείσαμε, αύξησε το νερό που πίνεις και παρατήρησε τις αλλαγές πάνω στο σώμα, στο δέρμα και στην διάθεση σου!!!! Αυτές θα σε πείσουν!!!!!

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart