Μείνε αδύνατη με το κόλπο της παλάμης!
/
/
Μείνε αδύνατη με το κόλπο της παλάμης!

Μείνε αδύνατη με το κόλπο της παλάμης!

Κάπως έτσι θα αδυνατίσεις χωρίς καν να μετράς θερμίδες!

Αν είσαι από τα άτομα που δεν σου αρέσει να ζυγίζεις το φαγητό σου και όταν βλέπεις σε ένα πρόγραμμα διατροφής γραμμάρια πχ κατανάλωσε 120γρ κοτόπουλο για γεύμα ή 30γρ τυρί τα παρατάς πριν ακόμα ξεκινήσεις, τότε αυτό το κόλπο είναι για σένα.

Πόσο είναι τα 120γρ. μαγειρεμένου φαγητού; Πώς να καταλάβεις πόση ποσότητα χρειάζεσαι σε κάθε γεύμα; Είναι εύλογες απορίες που έχουν απασχολήσει όλους όσους έχουμε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα διατροφής. Η μία λύση είναι να κουβαλάς τη ζυγαριά της κουζίνας όπου και να πας, που χωρίς δεύτερη σκέψη την απορρίπτεις. Η άλλη είναι να τρως τις μερίδες στο περίπου. Πόσο είναι όμως το « περίπου»; Είναι η σωστή ποσότητα για εσένα ή το «περίπου» σε επιβαρύνει με πολλές έξτρα θερμίδες;

Αν, λοιπόν, θες να τρως την σωστή μερίδα για σένα και τον σωματότυπό σου εμπιστεύσου την παλάμη σου. Καλά άκουσες την δική σου «παλάμη» .Μπορείς να τρως ό,τι και όσο χωράει σε αυτήν. Όταν, λοιπόν, ο αγαπημένος σου διαιτολόγος σε συμβουλεύει να φας ένα μπιφτέκι 90 γρ = το μήκος της παλάμης σου χωρίς τα δάχτυλα ισοδυναμεί με την ποσότητα αυτή. Δοκίμασε να εφαρμόσεις την ίδια μεζούρα και σε πιο σύνθετα φαγητά όπως το παστίτσιο, σπιτικές πίτες, γιουβαρλάκια.

Δοκίμασε το παραπάνω κόλπο παντού , στο εστιατόριο, στο σπίτι των γονιών σου, στο πάρτι. Εσύ πάντα θα ξέρεις πόση ποσότητα μπορείς να φας, χωρίς καν να ζυγίζεις!

Τόσο απλά τόσο εύκολα! Μη μας ευχαριστείς, το καθήκον μας κάναμε!

Καρτσωνάκη Χριστίνα
Bsc, MscΚλινικη διαιτολόγος διατροφολόγος

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart