Συνεργασίες & άλλες παροχές από το κέντρο BODY HEAL & BALANCE
/
/
Συνεργασίες & άλλες παροχές από το κέντρο BODY HEAL & BALANCE

Συνεργασίες & άλλες παροχές από το κέντρο BODY HEAL & BALANCE

Το κέντρο BODY HEAL & BALANCE πιστεύει και προωθεί την ολιστική σημασία των επαγγελματιών υγείας στην προσπάθεια για μία υγιεινότερη διατροφή. Για αυτό το λόγο παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και παροχές στα εξης:

– Παροχή Διαιτολογικών Υπηρεσιών σε Κλινικές και Γηροκομεία
Αναλαμβάνουμε την οργάνωση και υποστήριξη του Τμήματος Διατροφής σε ιδιωτικούς χώρους περίθαλψης. Αυτό συνίσταται από την οργάνωση του καθημερινού διαιτολογίου, την διατροφική αξιολόγηση, την συνεργασία με το ιατρικό προσωπικό και το σχεδιασμό εξατομικευμένης διαιτολογικής υποστήριξης. Όλα αυτά, σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες και τους διαθέσιμους πόρους της επιχείρησης. Η παρουσία του διαιτολόγου μας στο χώρο σας βελτιώνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες σας και κατ’ επέκταση το προφίλ της επιχείρησής σας.

– Παροχή διαιτολογικών υπηρεσιών σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά και κατασκηνώσεις ( μέσα από την οργάνωση – αλλά και την ομάδα)
Η καθιέρωση σωστών συνηθειών διατροφής και άσκησης αποτελεί θεμελιώδη παράγοντα για την ομαλή ανάπτυξη των παιδιών ήδη από την προσχολική ηλικία. Οι διαιτολόγοι της μας αναλαμβάνουν τη διαιτολογική υποστήριξη σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία. Αυτό μπορεί να γίνει είτε μέσα από Εκπαιδευτικές – Ενημερωτικές ομιλίες σχεδιασμένες ειδικά για τα παιδιά. Μέσα από την δημιουργική απασχόληση, το παιχνίδι, οι μικροί μας φίλοι ανακαλύπτουν τα οφέλη της υγιεινής διατροφής. Προαιρετική κρίνεται και η παρουσία των γονιών, για να ακούσουν και να ξανα- θυμηθούν πράγματα που έχουν ξεχάσει. Οι ομάδες γίνονται σε συνεργασία των διαιτολόγων του κέντρου και της ψυχολόγου. Επίσης, οι παροχές μας δεν σταματάνε εδώ, αλλά αναλαμβάνουμε τον σχεδιασμό του κατάλληλου διαιτολογίου για τα παιδιά με πλήρη αναφορά σε θρεπτικά συστατικά πάντα λαμβάνοντας υπόψη τις υποδομές της συνεργαζόμενης επιχείρησης. Επίσης παρέχεται διατροφική αξιολόγηση των παιδιών και παροχή έντυπων εξατομικευμένων αναφορών στους γονείς σχετικά με την κατάσταση θρέψης και ανάπτυξης του παιδιού τους, εξατομικευμένη παρακολούθηση στα παιδιά που εντοπίζονται να έχουν διατροφικά προβλήματα. Τέλος , παρέχουμε εκπαιδευτικό υλικό διαμορφωμένο από εμάς στους δασκάλους για την τάξη σχετικά με την καλύτερη επαφή των παιδιών με υγιεινοδιαιτητικές συνήθειες

– Παροχή Υπηρεσιών σε Αθλητικά Σωματεία και Γυμναστήρια
(Πακέτο/ είτε μεμονωμένα Αθλητική διατροφή + αθλητική μάλαξη + αθλητική ψυχολογία)
Είτε πρόκειται για έναν αθλητή υψηλού επιπέδου είτε για ένα άτομο που αθλείται ερασιτεχνικά, για ψυχαγωγικούς λόγους, μια ισορροπημένη διατροφή μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά. Οι στόχοι της αθλητικής διατροφής αφορούν : Την βελτίωση της απόδοσης τους στην άσκηση, την αποκατάσταση τους μετά τον αγώνα/προπόνηση και στην πρόληψη τραυματισμών, την επίτευξη στόχων όπως η βελτίωση της σωματικής σύστασης («γράμμωση» ) και η απώλεια βάρους.

Σε ποιους απευθύνεται η υπηρεσία :
– Επαγγελματίες αθλητές ή αθλητές υψηλού επιπέδου για βελτίωση της απόδοσης στο άθλημά τους, πχ μαραθωνοδρόμους, κολυμβητές, επαγγελματίες ποδοσφαιριστές κλπ
– Αθλούμενους που ενδιαφέρονται να βελτιώσουν τη σύσταση σώματος (απώλεια λίπους και αύξηση μυϊκής μάζας, διατροφή για γράμμωση κλπ)
– Παιδιά και έφηβους αθλητές ώστε πέρα από την απόδοση να υποστηρίζεται και η ανάπτυξή τους
– Αθλητές και αθλούμενους με ιδιαίτερες διατροφικές προτιμήσεις (χορτοφάγοι, άτομα που αποκλείουν συγκεκριμένες ομάδες τροφίμων κλπ)

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΜΑΛΑΞΗ/ ΜΑΣΑΖ
Ένα αθλητικό μασάζ είναι μία εξειδικευμένη θεραπεία, που στοχεύει στην πρόληψη τραυματισμών. Μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετικό, πριν ή μετά από έναν μεγάλο αγώνα ή οποιοδήποτε αθλητικό γεγονός. Πολλά οφέλη από το αθλητικό μασάζ είναι ευεργετικά για το μυαλό (ψυχολογικά) και άλλα για το σώμα (φυσιολογικά).
Οι ερευνητικές μελέτες σχετικά με την αντιληπτή κόπωση και ανάκαμψη, έδειξαν ότι τα άτομα ένιωσαν ότι ήταν λιγότερο κουρασμένα και αισθάνθηκαν ότι ανέκαμψαν γρηγορότερα μετά από αθλητικό μασάζ. Επίσης, η ικανότητα του αθλητικού μασάζ βοηθά τους μύες να απαλλαγούν από το γαλακτικό οξύ. Οι μελέτες υποστηρίζουν ότι η ενεργός ανάκαμψη (άσκηση χαμηλής έντασης μετά την προπόνηση) είναι η καλύτερη μέθοδος μείωσης της ποσότητας γαλακτικού οξέος που συσσωρεύεται μετά την άσκηση και επιταχύνει την ανάκαμψη.
Μερικά από τα επιβεβαιωμένα οφέλη του αθλητικού μασάζ περιλαμβάνουν: Αυξημένο εύρος κίνησης άρθρωσης (ROM) αμέσως μετά και για σύντομο διάστημα- Αυξημένη ευελιξία-Αυξημένη αίσθηση ευεξίας-Μειωμένη μυϊκή ένταση-Μειωμένη νευρολογική διέγερση (νεύρα πιο χαλαρά)-Μειωμένοι μυϊκοί σπασμοί-Καλύτερος ύπνος

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
Η αθλητική ψυχολογία μελετάει τους αθλητές, την συμπεριφορά τους και εφαρμόζει στην πράξη τις γνώσεις αυτές. Οι ψυχολογικές δεξιότητες στον αθλητισμό, όπως και οι φυσιολογικές δεξιότητες μπορούν να καλλιεργηθούν έτσι ώστε να βελτιωθεί η επίδοση του αθλητή. Οι δεξιότητες αυτές είναι η διαχείριση του άγχους, της διέγερσης, η ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης, η ανάπτυξη θετικών συναισθημάτων, εξωτερικών και εσωτερικών κινήτρων, η καλλιέργεια του αυτοέλεγχου κτλ.
Για την ανάπτυξη και την καλλιέργεια των ψυχολογικών δεξιοτήτων, χρησιμοποιούνται ψυχολογικές τεχνικές, τις οποίες πρέπει να εξασκούν συστηματικά οι αθλητές, όπως ακριβώς και με την προπόνηση του αγωνίσματός τους. Οι τεχνικές αυτές είναι η νοερή απεικόνιση, οι τεχνικές χαλάρωσης, ο αυτοδιάλογος, ο καθορισμός στόχων, ανάπτυξη της συνοχή της ομάδας και η ανάπτυξη προσοχής και αυτοσυγκέντρωσης. Είναι λανθασμένη η εντύπωση ότι η αθλητική ψυχολογία απευθύνεται μόνο σε υψηλού επιπέδου αθλητές. Η ανάπτυξη των ψυχολογικών δεξιοτήτων πρέπει να γίνεται παράλληλα με την ανάπτυξη των φυσιολογικών δεξιοτήτων του νέου αθλητή. Ο αθλητής όσο μικρότερος είναι τόσο καλύτερα εξασκεί και αφομοιώνει τις ψυχολογικές τεχνικές, ώστε να έχει καλύτερη απόδοση.
Το έργο του αθλητικού ψυχολόγου δεν περιορίζεται μόνο στην υποστήριξη του αθλητή. Η αθλητική ψυχολογία έχει εφαρμογές γενικότερα στο περιβάλλον των αθλητών, όπως για παράδειγμα στους προπονητές και στους γονείς. Ο προπονητής που γνωρίζει τις αρχές τις αθλητικής ψυχολογίας, χειρίζεται καλύτερα τις καταστάσεις εντός και εκτός προπόνησης. Επίσης οι γονείς μπορούν να αποτελέσουν σημαντική ενίσχυση υποστηρίζοντας σωστά την προσπάθειά του αθλητή.

ΟΜΑΔΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ <<ΜΙΚΡΟΥΣ>> ΑΘΛΗΤΕΣ
Η τήρηση ενός σωστού πλάνου διατροφής είναι ζωτικής σημασίας για τα παιδιά που ασκούνται συστηματικά και συμμετέχουν σε οργανωμένα αθλήματα. Κατά την παιδική ηλικία παρατηρούνται γρήγοροι ρυθμοί ανάπτυξης του σώματος, αύξηση της μυϊκής μάζας καθώς και αλλαγές στις ορμόνες, παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν και να διαφοροποιήσουν τις διατροφικές ανάγκες καθώς και τις ανάγκες σε υγρά του εκάστοτε παιδιού. Είναι σημαντικό λοιπόν τα παιδιά που αθλούνται να γνωρίζουν ποιες τροφές τους δίνουν ενέργεια, πότε πρέπει να τρώνε συγκεκριμένες τροφές, πώς πρέπει να τραφούν την ημέρα του αγώνα καθώς και ποιες τροφές βοηθούν στην αποκατάσταση του σώματός τους μετά την προπόνηση!
Η διατροφή που πρέπει να ακολουθεί ένα αθλούμενο παιδί έχει διπλό στόχο, αφενός τη σωστή υποστήριξη της ανάπτυξης του παιδιού και αφετέρου την ενίσχυση της αθλητικής απόδοσης μειώνοντας την σωματική καταπόνηση και τον κίνδυνο τραυματισμών.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart